Mocht je geen vlees eten, dan kun je de spekjes natuurlijk weglaten of vervangen door iets naar keuze!
1 Verwarm de oven voor op 200 graden (ik gebruik 180 graden bij heteluchtoven).
2 Bak de spekjes en de roerbakgroenten, ik bak ze altijd in 2 aparte pannen.
3 Doe de gebakken spekjes en roerbakgroenten in een kom (die groot genoeg is, alle ingrediënten gaan hier uiteindelijk in). Je kunt ook bijvoorbeeld je quiche vullen met prei ipv roerbak/ macaronigroenen. Ik kijk altijd naar wat ik in huis heb en voeg dit toe.
4 Bedek de vorm die je gebruikt voor je quiche met bladerdeeg (eerst even insmeren met boter/ olijfolie zodat het niet vast blijft plakken). Ik zet deze altijd even (max 5 minuutjes) in de oven zonder vulling, zodat de binnenkant ook een beetje krokant wordt.
5 Ondertussen voeg je de overige ingrediënten in je kom toe en meng je alles goed door elkaar.
6 Vul de bladerdeeg vorm met je mengsel en zet het voor ongeveer 35-40 min in de oven en je bent klaar!
Het eindresultaat! |
Maken jullie weleens quiches en waarmee vullen jullie ze?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie!